Glasbeni festival Livorno - masterclass za flavto

Glasbeni festival LIVORNO

MASTERCLASS ZA FLAVTO

Predavatelj: Andrea Oliva, flavta

Od 29. do 31. avgusta 2019, Livorno, Italija

Tudi letos nas je privlačen Livorno povabil na glasbeni festival, in sicer od 29. do 31. avgusta 2019, ki sta se ga udeležili edini predstavnici Slovenije, flavtistki Nika Može iz 2. D. in Alja Boštjančič iz 4. D. Za aktivno uro z znanim profesorjem flavte in flavtistom Andreo Oliva sta morali uspešno opraviti video avdicijo.

Italijanski flavtist Andrea Oliva je koncertant, prvi flavtist v orkestru "National accademy of S. Cecilia" v Rimu ter profesor na "Conservatorio della Svizzera italiana" CSI Lugano v Švici. Legendarni flavtist Sir James Galway zanj pravi, da je sijoča zvezda v flavtističnem svetu. Ustvarjalen flavtist ima številne seminarje in koncerte po vsem svetu ter je izdal 10 zgoščenk.

Intenziven tridnevni masterclas pred začetkom šolskega leta je bil enkratna priložnost, da dijakinji pridobita veliko motivacijo ter koristne napotke za svojo flavtistično igro.

Andrea Oliva je vse mlade flavtiste navdihoval s svojim znanjem, interpretacijo ter prefinjenim občutkom za oblikovanje zvoka. Preko skupinskih ur, kjer so se vsi aktivni flavtisti povezali in spoznavali zvočne možnosti flavte, so tako poglobljeno odkrivali flavtistično igro. Na individualnih urah sta dijakinji iz dneva v dan pridobivali nove in številne informacije in tako obogatili svoje glasbeno znanje in izražanje.

Profesor Andrea Oliva je ob koncu našega druženja med vsemi udeleženci izbral Niko Može kot perspektivno mlado flavtistko ter ji podelil štipendijo Glasbenega festivala Livorno.

Ponovno smo Livorno zapustile bogatejše za nova glasbena odkritja in izkušnje, ki nam bodo ostale v lepem spominu.

"Za zaključek počitnic smo se tudi letos odpravili na seminar v Livorno, kjer smo imela ure s prof. Andreo Oliva. Vsak dan smo imeli tudi skupne ogrevalne vaje, na katerih smo se bolje spoznali in pridobili novo znanje. Eno popoldne smo se odpravile v Firenze in si ogledale številne znamenitosti. Ta seminar mi je prinesel veliko novih izkušenj in znanja."

Nika Može, 2. D.

"Konec poletnih počitnic smo se udeležile masterklasa pri prof. Andrei Oliva v Livornu. Poleg aktivnih ur pri profesorju smo imeli tudi skupne ure z ostalimi flavtisti. Pridobila sem veliko novega znanja, izkušenj in nepozabnih dogodivščin. Obiskali smo Firenze in tako skupaj preživeli lep konec počitnic. Takšne izkušnje mi zelo veliko pomenijo, saj so zelo poučne, polne novih presenečenj, spoznanj in dogodivščin."

Alja Boštjančič, 4. D.

(Besedio je pripravila mentorica Alenka Zupan.)

Deli s prijatelji

Šolski koledar

Januar

2021
P T S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Novice in obvestila

Pages

Novice in obvestila

Pages