10. mednarodni likovni ekstempore

Umetniška gimnazija na Gimnaziji Koper letos obeležuje 20. obletnico obstoja. Kot prvi v seriji spremljevalnih dogodkov ob omenjenem jubileju je v torek, 8. 10. 2019, potekal 10. likovni ekstempore Gimnazije Koper, na katerem so mladi likovnik s 23 osnovnih in 7 srednih šol skupaj z dijaki umetniške gimnazije likovne smeri zaplavali na » Valovih ustvarjalnosti v morju življenja«, ki je bil tudi slogan ekstempora. Morje je simbol dinamičnosti življenja in stvarjenja. Vse prihaja iz morja in se vrača vanj: je kraj nenehnega ustvarjanja in preoblikovanja, ki presega svoje meje in širi vpliv tako na kopno kot v zrak. Na podoben način, Umetniška gimnazija na Gimnaziji Koper, posega v kulturno življenje okolja, v katerem se nahaja. Poskuša jo obogatiti, spreminjati in razvijati, tudi za prihodnje generacije.

Letošnj ekstempore ni bil tekmovalnega značaja, temveč je bil njegov namen ustvarjalno druženje, kjer so lahko mladi izmenjavali svoje izkušnje, navezovali nova poznanstva in z likovno govorico v  različnih risarskih in slikarskih tehnikah izrazili svoje poglede na ustvarjalnost. Ustvarjali so v skupinah pod mentorstvom bivših dijakov umetniške gimnazije, ki so se prijazno odzvali povabilu k sodelovanju ob 20. obletnici obstoja umetniške gimnazije na Gimnaziji Koper. Mentorji Vasja Vidmar, Nives Marković, Žana Šuran, Tina Kraljič in Valentina Agostini Pregelj, ki so sedaj že uveljavljeni umetniki na različnih likovnih področjih, so na ogled postavili tudi svoja likovna dela v atriju Gimnazije Koper. Dogodek so popestrili z glasbenimi točkami dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, Rok Frančeškin z uvodno fanfaro na trobento, Jurij Mušič s petjem ob kitari in Hana Požrl na violončelu ob klavirski spremljavi Nene Rion.

Likovna dela iz ožjega izbora bodo po razstavi v atriju Gimnazije Koper ponesla valove ustvarjalnosti na Kras, na OŠ Srečka Kosovela Sežana, in potem še kam.

Deli s prijatelji

Šolski koledar

September

2020
P T S Č P S N
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Novice in obvestila

Pages

Novice in obvestila

Pages