Pridruži se programu Mladi iznajditelji

Zbiranje prijav na program Mladi iznajditelji

Vam ni vseeno za svet, v katerem živimo? Se sprašujete, kako lahko sami prispevate k izboljšavam? Bi radi spoznali orodja za soočanje s težkimi vprašanji? Bi se radi srečali še z ostalimi podobno mislečimi dijaki po Sloveniji na dogodku Young Chlimaton?

Vabljeni na delavnico, ki bo potekala v dveh srečanjih, po glavnem odmoru, od 11. ure do 14.30. Ure pouka bodo evidentirane. Natančen termin bo sporočen naknadno.

Delavnico vodi glavna trenerka programa (head coach) Maja Vrčon.

Prijavite se do srede, 30. septembra 2020, na e-naslov: nina.jereb@gimkp.si

 

Več o programu:  Young Innovators 

Kdaj?

V okviru šolskega programa 2 delavnici po 4 šolske ure v oktobru ali novembru (Kraj: na šolah oz. v primeru Covid-19 situacije prek spleta), dodaten dan za udeležbo na dogodku Young Climathon konec oktobra ali novembra 2020 (Kraj: prizorišče na Primorskem ali prek spleta).

Kako?

Delavnice bodo, v kolikor bodo to okoliščine dovoljevale, potekale v živo na šolah ali kombinirano s spletnimi delavnicami; v primeru izredne situacije pa so delavnice lahko v celoti izpeljane prek spleta. Dijake vodi mentorica Mladih iznajditeljev, po želji s prisotnostjo učiteljev – mentorjev šole.

Program je v Katalogu programov obveznih izbirnih vsebin oz. interesnih dejavnosti za srednješolce (str. 135–136)

S čim se bodo dijaki na delavnicah spoznali?

Dijakom bo na delavnicah programa Mladi iznajditelji predstavljen globalni in lokalni kontekst podnebnih sprememb ter nova narativa današnjega časa. Z delavnicami želimo mlajšim predvsem predstaviti drugačen pogled na hitro spreminjajoče se okoliščine ter kako se z njimi lahko soočamo brez strahu in panike. Dijakom bodo predstavljene metodologije in orodja celostnega pristopa k okoljskim izzivom, ki jih lahko apliciramo na različna področja človekovega udejstvovanja. Cilj programa je pri mlajših predvsem spodbuditi kreativno razmišljanje ter jih naučiti, kako ga lahko aplicirajo na reševanje izzivov današnjega časa. Dijaki se bodo seznanili tudi s pojmi, kot so sistemsko mišljenje, tranzicija, krožno gospodarstvo, regenerativni pristopi, globoka vprašanja ipd. V kolikor so ali bodo skupine dijakov dovolj motivirane, jih bomo v okviru programa podprli pri ideji oz. izzivu, na katerem bi radi delali in ga razvijali. Pri tem se bomo poskušali povezati z lokalnimi podjetji in občinami, ki bodo dijake pri razvoju njihovih idej (in mogoče celo podjetniške ideje!) podprla.

Dijaki bodo imeli tudi možnost mreženja z ostalimi isto mislečimi skupinami dijakov po Sloveniji na dogodku Young Climathon, za najboljše ideje pa sledi nadgradnja programa, Young Changemakers.

Deli s prijatelji

Šolski koledar

Januar

2022
P T S Č P S N
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Novice in obvestila

05.01.2022
21.11.2021

Pages

Novice in obvestila

05.01.2022
21.11.2021

Pages