Flavtalnica – delavnica flavte

Flavtalnica, delavnica za dijakinje glasbene smeri (flavta) programa Umetniška gimnazija

Učiteljica flavte Alenka Zupan je za dijakinje glasbene smeri programa Umetniška gimnazija, in sicer Manco Fajdiga, Manjo Moškrič, Jano Ilić, Marušo Gjerek in Niko Može, izvedla v petek in soboto, 10. in 11. septembra 2021, delavnico flavte, imenovano FLAVTALNICA. 

Vtisi dijakinj 

"Moja izkušnja na delavnici je bila zelo lepa, všeč mi je bilo kako je bila delavnica organizirana, da smo imele veliko časa za vadenje. Bolje pa smo se tudi povezale med sabo in na splošno mi je bilo zelo všeč."

Manja Moškrič, 1. d

"V petek in soboto, 10. in 11. septembra smo imeli delavnico flavte. Pričeli smo v petek popoldne z meditacijo. To je bilo nekaj novega zame in ravno zaradi tega zelo zanimivo. Izvedeli smo tudi več o meditiranju in zakaj je meditacija potrebna. Nato smo izvedeli veliko praktičnih stvari, ki jih nujno rabimo pri igranju flavte in bodo sto odstotno prišle še prav. Za tem smo se naučili uporabljati program za urejanje glasbenih posnetkov. V soboto zjutraj smo spet začeli dan z meditacijo. Tokrat sem se po njej zares dobro počutila. Po zaključenem meditiranju je imela vsaka individualno uro s profesorico. Jaz sem se spet kot na vsaki uri, ki jo imam naučila veliko novih stvari. Ta delavnica mi je bila zelo všeč, saj smo se po mojem mnenju vse še bolj povezale med seboj. Seveda pa tudi zato, ker sem se naučila veliko novih stvari o tehniki igranja flavte. Tak vikend bi še z veseljem ponovila."

Manca Fajdiga, 1. d

"Celoten način dela na delavnici mi je bil zelo všeč, saj smo delali intenzivno, kljub temu, da je bilo vzdušje sproščeno. Poleg igranja flavte smo se družili, skupaj jedli, meditirali ter delili svoje izkušnje in zgodbe. Naučili smo se tudi uporabljati program za oblikovanje posnetkov, kar je zelo koristno v današnjem času. Lahko zagotovim, da smo zelo uživale in da bi z veseljem to izkušnjo ponovile. Mislim, da bi takšen način učenja bil zelo uporaben tudi pri drugih predmetih in na drugih področjih, saj pozornost ni usmerjena samo k učenju. Sproščenost in "druženje" zelo pozitivno vplivata na voljo, motivacijo, počutje, sposobnost učenja in intenzivnega dela, v primerjavi z navadnim načinom dela v razredu. Veselim se naslednjega srečanja!"

Jana Ilić, 2. d

"V soboto in petek sem se, skupaj z ostalimi flavtistkami, udeležila delavnice, ki jo je organizirala profesorica flavte, Alenka Zupan. Na začetku smo se poglobili vase z meditacijo in ogreli s telovadbo. Nadaljevali smo s ponavljanjem osnovnih veščin igranja flavte, nato pa so sledile skupinske in individualne ure igranja. Dan se je zaključil s prijetnim sprehodom. Med intenzivno "vikend" delavnico pa smo, poleg izpopolnjevanja našega znanja, dobili tudi priložnost, da se med seboj bolje spoznamo in povežemo."

Nika Može, 4. d

"Delavnica Flavtalnica je minila v prijetnem glasbenem duhu in mi je predvsem pomagala na področju osebnostne rasti, saj smo se veliko pogovarjale, učile, si izmenjevale različna mnenja in delile svoje izkušnje. Posebej velja izpostavit urnik, ki smo ga naredile bolj okvirno in smo ga prilagajale glede na naše počutje in pripravljenost - zelo dobro, ker smo kljub delu in igranju ter skupnem ustvarjanju, ne imeli občutka, da smo v šoli, da se učimo. Lepo je, da smo se med seboj še bolj povezale in spoznale."

Maruša Gjerek, 4. d

V prilogi je urnik s podrobno vsebino.

Priloga: 

Deli s prijatelji

Šolski koledar

Maj

2022
P T S Č P S N
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Novice in obvestila

26.05.2022

Pages

Novice in obvestila

26.05.2022

Pages