Pridruži se evropskemu projektu Film v gibanju

Vabimo dijake vseh letnikov in obeh programov, da se pridružijo skupini istrskih mladih programerjev pod okriljem evropskega projekta Film v gibanju (Moving Cinema)Mladim, ki jih zanima film, nudimo priložnost, da se nam priključite pri mednarodnem projektu, kjer boste podrobneje spoznali evropski avtorski film. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite na barbara.mavric@gimkp.si

Programiranje filmov pomeni, da si film pozorno ogledamo, spoznamo delo režiserjev, vzpostavimo povezave, razmislimo o tem, kako film predstavimo javnosti: s čim ga pospremimo, kako ga posredujemo, da omogočimo njegovo odkritje in razumevanje. Pri razvoju teh procesov mladi programerji vzpostavijo poseben odnos s filmi, ki jih gledajo in programirajo, in jih potem delijo z drugimi mladimi.

Za skupino istrskih mladih programerjev je predvidenih 6 do 8 srečanj, ki jih bodo vodili filmski pedagogi Zavoda Otok v sodelovanju s filmskimi selektorji in režiserji.  Poglabljali se bomo v izbor avtorskega in evropskega filma, tudi takšnega, ki od blizu ali od daleč nagovarja tematike in vsebine, ki so povezane z našo regijo.  Mladi programerji bodo izbrali film, ki ga bodo predstavili na javnih filmskih projekcijah, ki jih bo zavod Otok organiziral v Istri ali/in na Mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok  - Isola Cinema. Za izbrani film bodo pripravili predstavitev za katalog in spletni program, pripravo plakatov in predstavitvenega filma, ter razmišljali, kako svoje sovrstnike navdušiti za film, in ga na projekciji  v živo predstavili občinstvu.

O filmih se bomo pogovarjali bodisi v živo, v Kopru, bodisi preko spleta. V programski skupini bodo sodelovali tudi Mladi programerji iz Porrette (Italija).

Film v gibanju (Moving Cinema), ki ga izvajamo v zavodu za razvijanje filmske kulture je podprt s strani podprograma Ustvarjalne Evropa MEDIA, Ministrstva za javno upravo RS in Slovenskega filmskega centra.

Deli s prijatelji

Šolski koledar

September

2022
P T S Č P S N
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Novice in obvestila

10.09.2022

Pages

Novice in obvestila

10.09.2022

Pages