POLFINALE V ODBOJKI ZA DIJAKINJE

V torek, 21. 2. 2023, je v telovadnici Gimnazije Koper potekalo polfinalno tekmovanje v odbojki za dijakinje. V skupini B so nastopile tri ekipe: Gimnazija Koper, Gimnazija Šiška in Gimnazija Novo mesto.

Prvo tekmo so naše dijakinje odigrale proti Gimnaziji Novo mesto. Prvi niz je bil z nekoliko tesnejšim rezultatom zaključen v prid dijakinj Gimnazije Koper, in sicer 25 : 19. Kvalitetna igra in zbranost naših dijakinj se je obrestovala tudi v drugem nizu, saj so dijakinje pustile nasprotnice na 14. točki in si tako priborile prvo zmago. Drugo tekmo je Gimnazija Koper igrala proti Gimnaziji Šiška. Zaradi hitrega nizanja točk dijakinj Gimnazije Šiška ter nekaj več zaporednih napak na servisu in sprejemu je našim dijakinjam padla zbranost, zato so nasprotnice uspele narediti večjo razliko, ki je naše dijakinje do konca prvega niza niso uspele preseči. Niz se je zaključil s 25 : 9. Drugi niz so dijakinje iz Kopra z nekaj spremenjene postave začele drugače. Pokazale so dinamično in kvalitetno igro, popravile sprejem in servis, kar se je obrestovalo, saj so zmagale drugi niz s 25 : 21. Tretji niz pa so ponovno nasprotnice povedle na začetku in tako ohranile vodstvo ter zmago 3. niza. Tekma se je zaključila z 2 : 1 za nasprotnice. Tretja tekma je potekala med Gimnazijo Šiška in Gimnazijo Novo mesto. Z vmesnimi padci koncentracije s strani Šiške so dijakinje kljub temu uspele ves čas ohranjati vodstvo in oba niza zmagale.

Ekipa dijakinj Gimnazije Koper se je tako uvrstila na odlično 2. mesto in si s tem priborila uvrstitev v zaključni del državnega tekmovanja – finale, ki se bo odvijal kmalu.

Kljub izjemnemu rezultatu gre velika pohvala celotni organizacijski ekipi in sodelujočim dijakom:

  • petje: Katarina Hrvatin, Veronika Dujmović, Roman Drucker, Tim Sabadin, Filip Koren, Marilena Lo Pinto, Danaja Fink, Veronika Cej, Kaja Pintar;
  • podporna ekipa in napovedovalca: Tim Lindič, Lan Radin, Andrej Korošec, Luka Malić, Nina Baš, Julija Bordon, Špela Brkljača, Anja Milič in Alina Ramulič.

Ekipo dijakinj so zastopale: Lejla Kljajić, Metka Dakić, Emi Jurič, Živa Labinjan, Sara Korpnik, Erika Muženič, Vana Cvitanović, Tadeja Udovic Kovačič, Tia Mlinar, Mia Hadžič, Kaja Veselko.

Za izjemen rezultat dijakinjam iskreno čestitamo.

Deli s prijatelji

Šolski koledar

Marec

2023
P T S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Novice in obvestila

17.03.2023

Pages

Novice in obvestila

17.03.2023

Pages