Obeležili smo svetovni dan Zemlje

alt22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo po vsem svetu že štirideset let. Dijaki naše šole so se odločili, da na poseben način počastijo ta dan s prireditvijo v šolskem atriju. Naš planet nam omogoča bivanje in daje tudi številne možnosti za umetniško ustvarjanje. Zemlji so dijaki v šolskem atriju posvetili svoje misli, poezijo, likovne, glasbene in plesne prispevke.

Fotografije s prireditve si lahko ogledate tukaj.

Na prireditvi ob svetovnem dnevu Zemlje je v atriju naše šole najprej nastopil ansambel flavt pod taktirko mentorice mag. Alenke Zupan, ki nam je zaigral tri skladbe: pesem  Henryja Mancinija z naslovom It Had Better Be Tonight, Ples labodov iz baleta Labodje jezero ruskega skladatelja Petra Iljiča Čajkovskega in temo iz risanke o Pink Panterju.  
Dijaki 1. C-oddelka so pri pouku angleščine svoje občutke o našem škodljivem odnosu do Zemlje izrazili v poeziji. Svoje pesmi v angleškem jeziku so brali Diana Radešić, Rok Hubzin, Žiga Kljun, Sanja Terzić in Jaka Bordon (mentorica Elizabeta Šušmelj Vidovič).
S svojo veliko plesno izraznostjo nas je navdušil plesalec Ivan Loboda (3. D), ki je pripravil avtorsko koreografijo na skladbo Gracie alla vita, ki jo izvaja pevka Tosca.  
Trio dijakinj glasbene smeri, in sicer Eva Tomšič iz 4. D na harfi, Urša Časar iz 4. d na flavti in Julija Vrabec 3. D na klarinetu, nam je zaigral skladbo Sončne celice, skladatelja Črta Sojarja Voglarja (mentorica Anja Gaberc).
Pesmi iz ciklusa Lunino listje avtorja Renata Šramrla je recitiral Matija Šink (1. B), na klavirju pa ga je spremljala Mojca Pregljec (1. D), ki je zaigrala Debussyjevo skladbo Clair de Lune (mentorica mag. Aleksandra Alavanja Drucker).
Na likovnem področju so dijaki 2. D oblikovali zanimive kaligrafske rešitve in fotomontaže na temo Ptica (mentorica Dragica Samsa) in jih predstavili, prav tako projekt Ptičja hiška, ki poteka že drugo leto. S pomočjo projekcije so prikazali svoje izvirne rešitve ptičjih krmilnic in valilnic (mentorici Dragica Samsa in Barbara Dobrila).
Prisluhnili smo ubranemu petju naših pevcev MMPZ Gimnazije Koper, ki so nam pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija zapeli pesem Pavla Merkuja Z gozdom prihajam in skladbo Kje so tiste stezice Hilarija Lavrenčiča pod taktirko dijakinje Federice Lo Pinto (2. D).
Ob zaključku natečaja za oblikovanje plakata za celotno prireditev ob svetovnem dnevu Zemlje so prejeli nagrade Taja Marčetič (1. B) za tretje mesto, Tamara Mihalič (3. D) za drugo mesto in Helena Mikolj (3. D) za prvo mesto. Strokovno komisijo so sestavljali učitelji Matej Kocjan, Marjetica Garzaroli, Lili Bojanič in Boris Palčič.
Dogodek je zaključil duo kitar v sestavi Erica Poropat in  Mihael King (3. D), ki nam je zaigral skladbo argentinskega mojstra Astorja Piazzolla Lo que vendra (mentorica Tanja Brecelj Vatovec).
Prireditev, ki je bila v takšni obliki izpeljana prvič, sta povezovala dijaka Dorotea Volk (3. C) in Žan Simon (3. B),  idejno pa sta si prireditev zamislili in jo realizirali mentorici Dragica Samsa in Neda Kranjec.

Deli s prijatelji

Šolski koledar

Maj

2022
P T S Č P S N
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Novice in obvestila

26.05.2022

Pages

Novice in obvestila

26.05.2022

Pages