Jedilnik
27.–31. 3. 2023
ponedeljek |
mesni meni | rižota iz ekološke govedine (1, 9), sezonska solata |
vegetarijanski meni | rižota z bučkami (1, 9), sezonska solata | |
torek |
mesni meni | zrezek v čebulni omaki (1, 9), kruhova rezina (1, 3, 7, 9), sezonsko sadje |
vegetarijanski meni | sojin zrezek v čebulni omaki (1, 3, 6, 7, 9), kruhova rezina (1, 3, 7, 9), sezonsko sadje | |
sreda |
mesni meni | sirovi tortelini s smetanovo omako (1, 3, 7, 9), sezonsko sadje |
vegetarijanski meni | sirovi tortelini s smetanovo omako (1, 3, 7, 9), sezonsko sadje | |
četrtek |
mesni meni | ocvrta piščančja kračka (1, 3, 7, 9), krompirjeva in zelena solata |
vegetarijanski meni | pečena zelenjavna zloženka s sirom (7), krompirjeva in zelena solata | |
petek |
mesni meni | svinjska pečenka (1, 3, 9), zelenjavni riž (1, 7, 9), sezonska solata |
vegetarijanski meni | cvetačni polpet z zelenjavno omako (1, 3, 7, 9), zelenjavni riž (1, 7, 9), sezonska solata |
Dijakom in dijakinjam pripada pri malici kruh (1) in napitek.
* ekološka pridelava
** Sezonsko sadje in zelenjava so pridelani na lokalnih kmetijah.
Opomba: Dijaški dom Koper si v primeru težav z dobavitelji pridružuje pravico do spremembe jedilnika.
Dober tek!
Priponke:
Legenda alergenov
Skladno z Uredbo EU št. 1169/2011, se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, ki so zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko pred nazivom alergena.

1 - gluten

2 - raki

3 - jajca

4 - ribe

5 - arašidi

6 - soja

7 - mleko

8 - oreščki

9 - listna zelena

10 - gorčično seme

11 - sezamovo seme

12 - žveplov dioksid

13 - volčji bob

14-mehkužci