Prireditev ob svetovnem dnevu Zemlje

altV torek, 22. aprila 2014, smo v šolskem atriju obeležili svetovni dan Zemlje. Dijaki naše šole so skupaj z mentorji pripravili pester kulturni program, podelili pa smo tudi nagrade dijakom, ki so sodelovali na natečaju za oblikovanje plakata.

Fotografije s prireditve si lahko ogledate tukaj.

Plakate z natečaja si lahko ogledate v priponkah.

Prireditev se je začela z nastopom Mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije Koper pod vodstvom zborovodkinje Andreje Hrvatin. Najprej so zapeli ljudsko pesem Stoji mi polje, ob koncu prireditve pa še skladbo That Lonesom Road.

Voditelja prireditve Dorotea Volk (4. c) in Žan Simon (4. b) sta povedala, s katerim namenom praznujemo dan Zemlje in zakaj je potrebna naše skupna skrb za naš planet. Dijakinja Melissa Bartol Mission (3. d)  je predstavila nekaj svojih umetniških fotografij na temo Zemlja. Skupina dijakinj (Maja Filipič, Maja Mlekuž, Anja Mevlja Šalkovič, Margarita Gardina, Eva Veršič in Iva Bojanič) iz 1. c so pod vodstvom mentorice Elizabete Šušmelj Vidovič napisale in prebrale svoje pesmi v angleščini in tako izrazile svoj pogled na svet. Voditelja prireditve sta spregovorila tudi o devetih pomembnih procesih, ki ogrožajo naš planet in zaradi katerih bi morali upoštevati omejitve.

Gledališko točko so pripravili dijaki 2. b pod mentorstvom Alena Mesarića, sledila je točka presenečenja (šaljivi skeč), ki so jo izvedli Jaka Bordon (2. c) ter Primož Božič, Klemen Skočir in Luka Florijančič (vsi 3. č).

V glasbenem programu sta nastopili klarinetistka Julija Vrabec (4. d) in violinistka Katja Dadič (3. d) s skladbo Igra iz Suite, op. 157 b, Dariusa Milhauda, občinstvo pa sta s svojo izvedbo čardaša navdušila Tomaž Boškin (4. d) na harmoniki in violinistka Nika Toškan (2. a).

Na prireditvi smo podelili nagrade z natečaja za oblikovanje plakata za to prireditev. Strokovna komisija v sestavi Jeronima Kastelic, Barbara Dobrila in Elizabeta Šušmelj Vidovič se je odločilila takole:

Priznanje za izvirnost so prejeli Valeriya Zharenkova (1. a), Miran Stepan (1. a) in Taja Marčetič (2. b), priznanje sta dobila tudi Matej Galjanič (1. a) in Qing Miao Chen (1. a).

Tretje mesto je osvojila Verena Radin (1. a), drugo mesto Eva Jakomin (1. a), zmagovalni plakat pa je ustvarila  Ana Trebše (1. a).

Ob tej priložnosti je bila v atriju šole postavljena tudi razstava likovnih del pod mentorstvom Dragice Samsa. K ogledu vabijo črtne risbe z motivi rastlin in živali na kopnem in v zraku ter reliefi s fantazijskimi motivi morskega sveta. Likovna dela so nastala pri predmetu likovna umetnost. Pri predmetu predstavitvene tehnike v 2. d  pa so dijaki s kaligrafskimi črkami napisali nekaj misli o Zemlji.

Prireditev sta pripravili Dragica Samsa in Neda Kranjec.

Deli s prijatelji

Šolski koledar

November

2021
P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Novice in obvestila

21.11.2021

Pages

Novice in obvestila

21.11.2021

Pages