Jedilnik
4.–8. 11. 2024
ponedeljek |
mesni meni | testenine s tunovo omako (1, 3, 4, 7, 9), sezonsko sadje, sezonska solata |
vegetarijanski meni | testenine s sirovo omako (1, 3, 7, 9), sezonsko sadje, sezonska solata | |
torek |
mesni meni | štefani pečenka (1, 3, 7, 9), krompirjev pire (7), sezonsko sadje, sezonska solata |
vegetarijanski meni | zelenjavni zrezek (1, 3, 7, 9), krompirjev pire (7), sezonsko sadje, sezonska solata | |
sreda |
mesni meni | ješprenjeva mineštra s hrenovko (1, 9), sladica (1, 3, 7) |
vegetarijanski meni | ješprenjeva mineštra (1, 9), sladica (1, 3, 7) | |
četrtek |
mesni meni | pečena piščančja kračka (1, 9), ocvrtki (1, 3, 7, 9), kuhan brokoli na maslu (7), sezonsko sadje |
vegetarijanski meni | pečena paprika, ocvrtki (1, 3, 7, 9), kuhan brokoli na maslu (7), sezonsko sadje | |
petek |
mesni meni | hamburger z dodatki (namaz, solata) (1, 3, 7, 9) |
vegetarijanski meni | hamburger s pečenim jajčevcem in dodatki (namaz, solata) (1, 3, 7, 9) |
Dijakom in dijakinjam pripada pri malici kruh (1) in napitek.
* ekološka pridelava
** Sezonsko sadje in zelenjava so pridelani na lokalnih kmetijah.
Opomba: Dijaški dom Koper si v primeru težav z dobavitelji pridružuje pravico do spremembe jedilnika.
Dober tek!
Priponke:
Legenda alergenov
Skladno z Uredbo EU št. 1169/2011, se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, ki so zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko pred nazivom alergena.
1 - gluten
2 - raki
3 - jajca
4 - ribe
5 - arašidi
6 - soja
7 - mleko
8 - oreščki
9 - listna zelena
10 - gorčično seme
11 - sezamovo seme
12 - žveplov dioksid
13 - volčji bob
14-mehkužci