Jedilnik
10.–14. 2. 2025
ponedeljek |
mesni meni | mesno-zelenjavna rižota s puranjim mesom (1, 9), sezonsko sadje, sezonska solata |
vegetarijanski meni | zelenjavna rižota (1, 9), sezonsko sadje, sezonska solata | |
torek |
mesni meni | sirov burek (1, 3, 7), navadni jogurt (7) |
vegetarijanski meni | sirov burek (1, 3, 7), navadni jogurt (7) | |
sreda |
mesni meni | svinjska pečenka (1, 9), praženi krompir, kuhana zelenjava na maslu (7), sezonska solata |
vegetarijanski meni | sirova omleta (1, 3, 7, 9), praženi krompir, kuhana zelenjava na maslu (7), sezonska solata | |
četrtek |
mesni meni | goveji golaž (1, 9), koruzna polenta (1), sezonska solata |
vegetarijanski meni | golaž iz leče (1, 9), koruzna polenta (1), sezonska solata | |
petek |
mesni meni | jota s hrenovko (1, 9), sladica (1, 3, 7) |
vegetarijanski meni | jota (1, 9), sladica (1, 3, 7) |
Dijakom in dijakinjam pripada pri malici kruh (1) in napitek.
* ekološka pridelava
** Sezonsko sadje in zelenjava so pridelani na lokalnih kmetijah.
Opomba: Dijaški dom Koper si v primeru težav z dobavitelji pridružuje pravico do spremembe jedilnika.
Dober tek!
Priponke:
Legenda alergenov
Skladno z Uredbo EU št. 1169/2011, se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, ki so zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko pred nazivom alergena.

1 - gluten

2 - raki

3 - jajca

4 - ribe

5 - arašidi

6 - soja

7 - mleko

8 - oreščki

9 - listna zelena

10 - gorčično seme

11 - sezamovo seme

12 - žveplov dioksid

13 - volčji bob

14-mehkužci